Türkçe Bölümümüz, sürekli yenilenen ve geliştirilen ders içerikleriyle oluşmuş, öğrenci merkezli bir anlayış içinde düzenlenen öğrenim programları yürütmektedir.
Temel yaklaşımımız, öğrencilerimizin ana dilini iletişimde etkili bir araç olarak kullanmalarını, çevrelerinde gelişen sanat etkinliklerinin iyi birer izleyicisi olmalarını, yaşadıkları dünyanın sorunlarının farkında ve bunlara çözüm üreten bir duyarlılık içinde davranmalarını, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireyler olmalarını sağlamaktır.
Matematik dersimiz, öğrencilerimize zenginleştirilmiş bir matematik programı sunmayı hedeflemiştir.Programın amacı öğrencilerimizin matematiksel kavram, bilgi ve prensiplerini kalıcı bir şekilde öğrenmelerini sağlamak ve eleştirel-yaratıcı düşünme becerilerini geliştirerek, var olan matematik potansiyellerini en üst seviyeye çıkarmaktır.
Özgün Bilgi Okulları olarak Fen Bilgisi dersi olarak öğrencilerimizin dünyayı daha iyi tanıdıkça nasıl işlediğini anladıkça geleceğin getireceği zorluklarla daha güçlü bir şekilde başa çıkabileceklerine inanıyoruz. Fen Bilgisi programımız hem Fen Bilimini sorgulamamız hem de içinde yaşadığımız dünyayı anlamamız için önemli olan bilimsel görüş süreçlerine odaklanmaktadır.
Özgün Bilgi Ortaokulu Sosyal Bilgiler derslerinin temel amacı, yaşamı bir olaylar yığını olarak aktarmak yerine eleştirel düşünme zemininde yaşamın kodlarını ve evrensel değerleri entelektüel duyarlılıkla, “ötekileştirmeye” yer vermeden keşfettirmeye çalışmaktır.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Bölümümüz, sürekli yenilenen ve geliştirilen ders içerikleriyle oluşmuş, öğrenci merkezli bir anlayış içinde düzenlenen öğrenim programları yürütmektedir.
İngilizce derslerinde, öğrencilerimizin aşağıdaki becerileri kazanmalarını hedeflemekteyiz:
akıcı ve kendine güvenli bir şekilde konuşmak,
Eleştirel ve analitik olarak okuma ve düşünmek,
Farklı kültürlere ve fikirlere okuyarak erişim sağlamak,
Farklı akademik türlerde yazı yazmak (açıklayıcı yazı, ikna edici yazı vb.)
Kısa öykü, şiir ve denemeyi de kapsayan akademik yazın türleri dışında yazabilmek,
Çeşitli yazın türleri ve araçlarının kullanımında deneyim kazanmak,
Dinleme becerilerini geliştirmek,
Detaylı yönergeleri yardım almadan takip edebilmek,
Uzun süren projelerde zaman yönetimini yürütebilmek,
Etkin bir şekilde not tutmak,
Farklı seviyelerde araştırma yapıp, kaynakları doğru olarak sunabilmek,
Sunum becerileri geliştirmek,
Teknolojiyi duyarlı ve amacına uygun olarak kullanmak.
Fransızca derslerinde amaç, öğrencilerimizin Fransızca dilinin yapısına ve kelime hazinesine hakim olmalarını, kendilerini uygun biçimde ifade etmelerini, mevcut dil seviyelerini özgün bağlamlarda geliştirmelerini, Fransız kültürünü tanımalarını ve Kültür Merkezleri tarafından uygulanan sertifika sınavlarında başarılı olmalarını sağlamaktır.
Beden Eğitimi derslerinde, MEB müfredatı çerçevesinde öğrencilerin bireysel ihtiyaç ve farklılıkları gözetilerek hazırlanır. Programa dahil edilen farklı ve özgün spor branşlarının, öğrenciler tarafından tecrübe edilmesi sağlanır.
Görsel Sanatlar derslerinde, her öğrencinin kendine sunulacak sanatsal olanaklarla kendini en üst düzeyde geliştirme, fırsatını vermeyi hedefler.
Dersimiz, öğrencilerin potansiyellerini ortaya çıkarabilmelerine ve kendilerini sanatsal anlamda ifade etmelerine olanak sağlayacak çoklu ortamları sunmaya çalışır.
Milli Eğitim Bakanlığı müzik dersi müfredatı kapsamı içinde, öğrencilerimizin yetenekleri ve istekleri doğrultusunda seçecekleri enstrüman branşı derslerine bırakmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi müfredatı kapsamı içinde, öğrencilerimizin yetenekleri ve istekleri doğrultusunda yapılmaktadır.